söndag, augusti 31, 2008

Hoppkurs hos Minna

I dag har jag varit på hoppkurs hos Minna på Märlardalens ridskola. Men det var skitkul. Kan ju inte påstå att jag är någon Mailn Baryard utan jag gjorde så gott jag kunde. Tänk nu på att jag är en glad dressyrryttare på amatörnivå. Ha ha ha...

Jag tycker det går undan här:

Gynning, Gynning, Gynning

Så var det dags för Gynning igen.

Jag älskar Carolina och jag lovar det är aldrig tråkigt att jobba med henne.

Så var det dags igen.

Aftonbladet ringer mig i går och frågar om saker hon skriver på sin blogg. Vad TV4:s pressmänniska, jag i det här fallet, tycker om det hon skriver. Självklart är hon i sin fulla rätt att skriva precis vad hon vill. Vilket hon också gör. Go girl go...

Men tycker jag verkligen det är okej när hon avslöjar TV4- "hemligheter", är den nervösa journalistens nästa fråga. (För övrigt låter det på honom som han intervjuar USA:s försvarsminister om ett hemligt krig, ha ha ha. Han blir nog också varm i kläderna snart:-).)
Jag svarar som den pressmänniska jag är... självklart får hon skriva det som faller henne in och passar men att hon bör vara lite diskret med TV4:s programinnehåll och inte avslöja saker för tidigt och att jag fortsättningsvis kommer läsa hennes blogg.

Jag vill ju också ha rubriker:-)både på Gynnings blogg och TV4.
Så fungerar den här syniska världen.

Här från Kristallens pressträff den 18 augusti. En lite pr-kupp när hon kom med rullskridskor och ballerinaklänning. För att få lite fokus på hennes och Bergs nya program Stjärnor på is, som sänds i TV4

BLOMMAN

Han är ju urgullig, Blomman!

Ullis lilla sötnos Blomman har kommit. Han är tre år och nu ska det tillsammmans lära sig nya saker. En riktig liten mumsbit.

Kolla in den är lilla babyn....söt va!

Marcus inviger Ljudfront

Min brolla Marcus öppnade sin nya affär, Ljudfront i går. Den ligger i Jakobsbergs centrum och han säljer gitarrer, trummor, strängar, musikprylar av alla slag.
Sånt som verkligen inte intresserar mig.

Men det intresserar mig ju självklart att det går bra för bror-Marcus


Och det var många som kom... GRATTIS!

lördag, augusti 30, 2008

Rurik vann IGEN!!!

Rurik vann överlägset idag. Klass LB:1 överlägset med 211 p, över 72%. Ni måste komma ihåg att han är bara sex år. Och världens snällaste och finaste. Här luktar han på sin vinstblommor HA HA HA Ferdinan... och Karin håller i priserna. GRATTIS!

Här tillsammas med Anna på ryggen och Annas mamma och Annas syster Karin.

torsdag, augusti 28, 2008

Styrelsemöte på HRK

Jag vet - nöden har ingen lag.

Var tvungen att springa till Café Tegeludden, vägg i vägg med TV4, för att köpa Cafe-latte och en kokostopp.

Varför?! behöver jag det? Knappast!
Men när jag insåg att jag inte hinner åka och rida Rurik idag utan istället måste åka på styrelsemöte på HRK (Håbo Ridklubb)deppa jag ihop, ja, kanske inte deppa ihop ihop, utan mer att jag blev trött. Jag tycker naturligtvis att det är roligare att åka och rida än att sitta på ett långsamt möte... suck, för det är precis vad den typen av möten är, lååååångsammma. Men det är klart att det är för en god sak, bla bla bla.

Därav mitt sökande efter tröst...
Det som är bra med Café Tegeludden är att man får en lapp där de stämplar antal latte man köper och den femte är grattis. TOPPEN! Så såg jag kokostoppen! Och jag lovar att det var den godaste kokostopp jag ätit i hela mitt liv. Kanske har jag klämmt i mig ett femton-tal toppar under åren. Man äter ju aldrig toppar, inte jag i vart fall. Men jädrar vad god den här var!

En kort kort stund av lycka, nu måste jag springa en timme för att toppen ska förbrännas, det gör man knappast på ett styrelsemöte!

He he he... spring spring spring - NOT!

onsdag, augusti 27, 2008

Reinfeldt, jag tvivlar inte längre...

Fredrik Reinfeldt sjöng i kväll "Another Brick in the Wall" när Polar Priset delades ut till Pink Floyd. Han har humor och var hur skön som helst och med Anders Borg vid sin sida - är de oslagbara.

I´m in love!!! mest i Borg...



Jag flyr från TV4

i alla fall över lunchen.
Stress stress stress så känns det ibland. Alla fråga och springer kors och tvärs... visst är det kul att någonting händer. Men ibland blir det lite mycket av det goda.

Vi tog en sväng utanför huset på lunchen. Toppen eftersom det kändes lite av att kliva tillbaka till sommar och semester genom att ta plats på uteserveringen. Stället är för mig ett nytt thaihak på Rindögatan. Och det var god mat och härligt med sol.

Jag kände att en nypa luft, lite sol, trevligt sällskap och thaimat gav mig tillbaka energin.

Jag, Emma och Kajsa, det är Kajsa som tar bilden.


I kväll slappar jag bara hos Anette. Funderar på riksbankens prognoser om kommande låg konjunktur, ska jag behöva vänta till 2010 innan jag köper en ny häst. hummm jag får fundera ett tag till om du inte har några tips till mig?

Cam c",)

tisdag, augusti 26, 2008

Krossade planer och toppritt!

Jag var så laddad i kväll när jag åkte till stallet. Om det det går lika dåligt som tidigare kvällar lägger jag av. Det känns ju som ingenting har funkat den sista tiden. Och jag har verkligen försökt peppa mig själv.
Dessutom, om jag känner mig stressad och frustrerad så måste jag planer allt in i minsat detalj. Och går sedan någon plan inte i lås blir jag skitarg. Det var en sån kväll i kväll. Jag hade planerat att ta med min sadel för att se om den passar Estrella, hästen jag skulle rida.

Jag red ju henne förra veckan och det gick åt skogen.
Det är då när jag kommer till stallet och hon är upptagen och jag inte kan prova sadeln... men satan i gatan... jag blir såååå sur, tappar humöret helt.
Skit löjigt - jag vet!!!

Hursomhelst här hänger sadeln. Kom att tänka på, jag har alltid haft en frottéhandduk som sadelskydd. Toppen, för hur ofta händer det inte att sadelkammaren är lite fuktigt, vilket förstör läder. Om man hänger en frottéhandduk över suger den åt sig fukten. Jag har aldrig haft problem med fukt sedan jag började med handduken. Bra va!




Och sur som en citron och apdåligt humör (vilket inte alls är okej när man ska hantera hästar och rida, jag vet det!) jag sitter upp och börjar jobba. OCH det går skitbra. Allt är förlåtet, allt är bortblåst. Estrella var så fin och snäll att rida. Hon fick mig på ett strålande humör, tillochmed så att jag grät lite, IGEN!

Här mumsar hon på sitt kvällshö, efter lektionen och innan vi släcker i stallet för natten. Snacka om att den hästen har tålamod!

måndag, augusti 25, 2008

Malou von Sivers och bildbevis

Bildbevis... jag lovade, stöddig som jag är, bildbevis på de två hästarna jag red i kväll. Men icke sa nick, det blir bara bild på den ena. För sedan lade både kameran och mobilen av.

Visst visst tänker du...hon ljuger. Troligt att båda lägger av samtidigt.
Du får tro vad du vill men så var det iaf. :) he he he, spelar ändå ingen roll. Ingen kan bevisa hur det var.

Så här blev det.
Det är jag och Rurik på bilden, klocka är lite över 18.00 och vi skrittade ner till stubbåkern. Den som Uffe, han som bestämmer på kvarnibble, lovat oss att rida på. Där skrittade vi och galopperade runt. Det var urmysigt och superhäligt. Under skritten hade jag, en rätt lång stund, Malou von Sivers i mobilen. Det var en jobbsak som jag faktiskt helst sluppit där på åkern. Men så är det med mitt jobb ibland, jag får inte välja sånt:). Malou var inte så nöjd över en sak och jag förstår henne. Vi får klara upp det i morgon (läs tisdag).

Efter stubbåkern och Rurik reda jag hem till stallet.
Där vänta Effekt, det är honom jag inte har bild på. Men jag är inte sämre än att jag kommer ta bilder på honom nästa måndag. Jag red lektion på Effekt för Minna. Det gick inte så värst bra. Stackars Effekt att ha mig på ryggen. Jag kan ju inte hålla mina fötter raka och skänkel intill. Han sprang runt som en ponny med huvudet högt. Urk, nääää jag måste verkligen gör något åt min negativa inställning just nu. Annars blir jag för deppig. Visst i helskotta ska jag lära mig att rida och inte ge upp. Det är nu mitt tålamod sätts på prov. Ett tålamod jag aldrig haft. Och i ridning är det jätteviktigt med tålamod och behålla lugnet. Precis som det är att jobba på TV4, tålamod och lugnet. Jag besitter inget. ;)



Sov gott Cam :D

Idol - nya juryn har landat

I dag syns nya Idoljuryn i några Sveriges största städer, bl a Stockholm. På Medis och Sergelstorg hänger stora vepor mot fasaden där idoljuryn kommuniceras GREAT!

Det som är bra och roligt med att jobba på TV4, är jag ofta vet saker i förväg som ingen annan känner till. Och det är många gånger spännande att se hur reaktionen blir när saker och ting offentliggörs.

Och nu är äntligen trailer och utomhuskampanjen för Idol2008 klart. Min kära och nära kollega Åsa Kellner är projektledare för kampanjen. Hon och alla andra har gjort ett superbra jobb. Vad vi däremot aldrig vet är hur det faktiskt ser ut på riktigt när det är klart. Vilket gjorde att Åsa skenade runt på stan i morse och plåtade kampanjen.

Och på Dagens Media kan du även se trailern, jippi! Dagens Media

Så här blev resutatet:
Medborgarplatsen i Stockholm


Sergeltorg i Stockholm


Och så här nöjd är Åsa, ha ha ha visst är hon söt!


Urk, nu ska jag äta pannkakor till lunch. Jag tycker pannkakor är äckligt. Men är å andra sida är jag för lat för att laga mat när det finns färdigt i kylskåpet att ta av.


I kväll rider jag två hästar. Rurik och en lektionshäst.
Ni ska innan morgonen är här få se bildbevis.

Chipp c",)

Succéritt och pekande tå

Idag kändes det mycket bättre att rida Rurik. Jag har hittat lugnet och stressade inte upp mig när det blev fel. För fel blir det när man rider.

Anna tjatar jämnt om mina tår, speciellt höger. Jag försöker peka tårna rakt fram, men lyckas sällan.Och så hittade jag den här bilden och kolla in tån. Nu blir mitt nästa mål att få mina tår att peka rakt fram. Det blir skitsvårt.
Det är urbra att ta bilder och filma sig själv. Man hittar alltid saker att förbättra.

lördag, augusti 23, 2008

Inte dressyr-OS direkt men snygga hästar

Jag åkte med Anna till Enskede i dag. Hon och Pigge tävlade i LB:2, varför?
Jo, för hon hade anmält sig till fel klass, normalt tävlar de i LA. Men det gjorde inget det är alltid bra träning att åka och tävla. Det var många fina hästar där idag. Väldigt roligta att se. Jag satt på läktaren och suckade, kollade på olika typer av hästar. Fantiserade om vilken typ som passar mig och hur det ska se ut när jag ska tävla.

För mig är det också bra träning att hänga på. Dels för att jag får öva mig att plåta hästar under tävling, det är svårt, dels ger det även mig övning att ta mig fram på en tävlingsplats.

Är man inte van att åka iväg med sin häst och tävla dressyr är det mycket att tänka på. Verkligen mycket. Det gäller att planera, planera tiden och gå igenom upplägget. Det ska anmälas, vaccineras, ryttarlicenser, tvätta häst, knoppa man, smörja sadel och träns. Allt ska packas ihop, det måste finnas vatten, mat. Transporten ska vara godkänd osv. På plats ska det anmälas, visa upp alla intyg, du får inte lasta ut i grimma, gott uppförnade, följa alla ridregler som gäller, ha rätta kläder, sätta upp håret, vet hur långt ditt spö får vara och vilka sporrar du du ska ha. Du måste ha pluggat på ditt program, veta när du får komma in på framridningen. Vara vaken när det är din tur att tävla osv osv. Det är mycket jag inte nämnt. Och då är det här bara en lokaltävling på lägsta nivå. Man kan förstå varför det är bra på att åka iväg och skaffa sig rutin.

Och allt är detta för att kliva in på tävling rida ett program som är över på fem minuter. HA HA HA det gäller att ha ett brinnande intresse.

Här är Anna och Pigge på framridningen.

Dödsfärden - vi övningskör

Med livet som insatts och hjärtat i halsgropen sätter vi oss i bilen. Min son Måns övningskör. Vi ska skjutsa hem Sofia, åka och hämta mat samt passa på och tanka. En lagom liten tur om Måns vill köra.

Och med handen på hjärtat han är duktigt så jag känner på mig att det kommer att gå bra. :-D

Johan, Sofie och så Måns på väg in i bilen!



Måns tankar, annars kommer vi inte hem. Johan sitter i bilen och ser ledsen ut.

fredag, augusti 22, 2008

Bloggar du!?

Så här förvånade ser mina kollegor, stenåldersmänniskorna, på TV4 ut när de inser att jag bloggar.

- VA! Bloggar du!


Visst, presstanten tillika hästnörden - bloggar. Och det handlar mesta dels om hästar, men inte bara, jag skriver lite om det som faller mig in, lite om mitt jobb och lite mina vänner.

- Den är väldigt flickig, din blogg, det var kommentaren Anton Glanzelius gav bloggen här om dagen. Troligtvis blev det hans första kommentar eftersom det inte är den sidan han är van att se av mig. Nä, han är nog van att se en synisk pressinformatör som brukar dräpa en och annan dryg kommentar.

Mia och Teresa, se bilden ovan, skratta också.
- Vi är inte förvånade, men att den är rosa är ju inte så du.

Skit vad lite ni vet!

Men det är min privata sida och mitt galna hästintresse som regerar här. Något jag delar med flera hundra tusen personer i Sverige.

Visst är det härligt med nörda och rosa-färger Mohaaa!!!.
Kolla in min Facebook-grupp: Liljavill – för alla hästnördar.

Anton, Yes! Bloggen är snäll och rosa.

onsdag, augusti 20, 2008

Arns häst - hingsten Rozaro

I dag när jag hade Gry Forssell på mobilen och stämde av lite inför TV4-festen passade vi på att prata häst. Det är alltid skönt med ett hästavbrott i allt jobbsnack.

Hon berättade också att Joakim Nätterqvist är gäst hos Adam och Gry i morgonbitti.

Det är då jag vill ha Grys jobb. Tänk att få sitta i en studio och prata häst med skådespelaren Joakim Nätterqvist, han som spelar Arn och dessutom är en mycket duktig ryttare. Hästen har rider i filmen heter Rozaro och finns på Helmer Ridcenter. Tydligen är förvändsluta något Nätterqvist gillar, enligt Gry.

Förvändsluta är, precis som det låter, en helt vanlig sluta som rids med hästen böjd ut mot ytter/ridhusväggen. Här kommer alltså hästens bakdel att vara på spåret och framdelen innanför spåret, precis som i en öppna, men till skillnad från öppnan så är hästen i den förvända slutan böjd i rörelseriktningen (rider man i vänster varv är hästen böjd till höger). Det som gör den förvända slutan svårare än den vanliga slutan är att man inte längre kan ta stöd mot ridhusväggen.

Noll koll ditt troll

Exakt så känner jag mig nu. Noll koll - badboll!

Efter en rätt rörig dag på jobbet, eller för att vara helt ärlig - en helt för jävlig dag på jobbet. Jag hinner inte komma dit, så är dagen slut. Och jag har inte prickat av en enda punkt på pricka-av-listan. Och i morgon är det möten hela dagen.
Jag kan leva med det, stressjobbet och mycket att göra, så mycket att jag inte hinner allt, det går bra, det är bara att det är så det är... MEN!

När jag nu efter en helgens dressyrkurs, intensiv träning på söndagen, lektion måndag och i kväll, tisdag, känner att jag har ju NOLL KOLL även i ridningen så går jag fan i taket. Vad ska jag göra? Efter tio års träning känns som jag är tillbaka på ruta NOLL, noll koll - havreboll. Jag blir så upprörd och deppig. Jag är nere i en troll-noll-koll-svacka.

Jag känner mig supermotiverad och vill ut och tävla, men som det är just nu måste jag allvarligt tänka över hur jag ska lägga upp min ridning.

Nu ska jag hoppa i sängen och fundera en sväng på hur jag går vidare.

god natt:-/



måndag, augusti 18, 2008

Tony Irving vill rida igen!

Superkul! Sist när jag träffade Tony Irving (vi jobbar ihop)så berättade han att han börjat rida igen. Jag visste inte ens att han hade ridit. Han har ägnat sig åt "Hunting" och klassiksridning i England. Cool!

Självklart ska han få följa med mig och rida någon dag. Han kanske borde vara med på hoppkursen jag anmälde mig till idag. Den är den 31 augusti.

Så gör jag nytt försök att luncha med Tomita i morgon. Sist gick det åt skogen för jag var sjuk.

På onsdag träffar jag Marika Wischman på Expressen för en lunch. Hon är supertrevlig.

Bilden är från Kristallens pressträff.

söndag, augusti 17, 2008

Pirrivirran!

I dag fick jag tillbaka lite av min självkänsla. Ullis, min gamla goda vän, höll lektion för mig på hennes häst Pirran. Men - jädrar i havet - vad det var roligt. Pirran är så välriden och känslig att jag sattes på prov.

"Inte flaxa med benen i galoppen" skrattade Ullis, efter att Pirran gjorde ett galoppombyte där hon naturligtvis inte skulle. " du måste sitta stilla och rulla med i galoppen" LÄTT FÖR HENNE ATT SÄGA!!! Ha ha men jag är lycklig iaf. Är man en flaxande fasan som jag, så är man. Näää, nu jävlar ska jag lära mig att sitta fint, stilla och följsamt. HUR LÄTT ÄR DET DÅ!?

Men har du någongång haft en sån där aha-upplevelse... ja men så här ska det kännas, oavsett vad det gäller. En sån känsla fick jag idag, så jag blev varm i magen och tårögd. Och det är då jag nästan börjar gråta, fast det hajade inte Ullis, för jag vågade inte visa det. Däremot sa jag det efter lektionen. Hon bara skakade på huvudet och flina.

I morgon rider jag min första lektion för Minna på Mälardalens ridskola. Det ska bli spännande.

Fast tisdag blir bäst, då är jag tillbaka i min gamla grupp på Håbo med alla min härliga hästvänner och min favorit instruktör Anna. Där känner jag mig hemma och trygg!

Lite senare på eftermiddagen ställde Uffe Tesch in ett av sina ston tillsammans med hennes föl i Pigges box. De fick stå där en stund tills det var dags att last på dem på en transport. Fölet var så gullig när han klappande in i transporten.

Men hur nördig är jag egentligen! Undra varför jag är singel??? Ha ha ha...

Här står Rally-Rolf (fölet heter så)i boxen och väntar.

lördag, augusti 16, 2008

Bind mig med gummiband!

I dag blev jag bunden med gummiband. Japp, nu ska jag lära mig att hålla in mina armbågar när jag rider, banne mig att det ska gå till slut. Anna, min instruktör på dressyrkursen, hon blev så trött på mitt flaxande med armarna att hon band ihop mig med gummiband för att håll armbågarna intill kroppen. JÄTTEBRA! Det blev inte ett dugg lättare för mig. Men efter ett tag gav det lite bättre resultat.

Så om du flaxar med armbågarna, bind in dem med gummiband.

Annika red Pigge utan tränsbett. Han raspade tänder igår och behövde vara bettfri ett par dagar. Det gick väldigt bra för dem två den här sista kursdagen.

Här pustar dom ut!

fredag, augusti 15, 2008

Annika pustar ut!

Efter kvällens tuffa ridpass på dressyrkursen pustar Annaika och Pigge ut. Rurik och Pigge får under kursen bo i de två uteboxarna. Det är nog rätt skönt för dem att stå där ute.

I kväll fick vi jobba på kvartslinjen med att rida sidvärtsrörelser med raktrikting mellan övergångarna. Puh! Det var jobbigt tyckte både jag och Rurik, men ack så nyttigt.

Vi får se vad som händer i morgon sista dagen.

Nu ska jag sussa.
God natt!

Filippa och Maj-Björn

Min brorsdotter Filippa har just börjt visa sitt intresse för hästar. Så i går åkte vi upp till stallet och kollade på dom fyrbenta vännerna. Och jag måste säga, med tanke på Filippas ringa ålder, att det ändå var rätt skönt att hon av alla hästar fastnade för pållen Maj-Björn, som står vid ingången till Håbo Ridklubb.

Maj-Björn heter så för det är svårt att könsbestämma den hästen.

I kväll fortsätter min dressyrkurs på Håbo. Jag har ju tagit med mig Rurik och vi rider för Anna. Det är som jag skrev i går - en katastrof - som i kväll ska fortsätta. Mitt mål måste bli att komma ner bätter i sadeln och få en bättre drivning samt få stöd i båda tyglarna med en ärlig framåtbjudning. SKITSVÅRT!

Go Rukrik go!

K A T A S T R O F ! ! !

Det var KATASTROF i kväll när jag red mitt första pass under dressyrkursen. Verkligen katastrof. Så där att jag känner att jag skiter i det. Jag tänker aldrig mer rida-känslan. Den känslan har jag nu.

Jag blev så förvirrad. Rurik sprang med huvudet rakt upp, bett sig stenhårt fast i höger, vänster fanns ingenting. Rakrikting och övergångar. Ingen bjudning och kom han ner då krullade han in nosen. Jag lyckades inte med drivningen och blev tjaffsig i handen. Så om det inte fanns något stöd innan så blev det ju inte bättre av att jag satt och tjaffsa med händerna. Och eftrsom jag inte har några magmuskler kvar orka jag inte driva honom in i handen. Och kom jag åt honom det minsta, sprang ifrån jobbet. Spännde sig och ruasde undan de kvar jag ställde. (och dom var inte måga en dån hät grupp)

Jag borde ha en gummisnodd mellan armarna.

Kanske om ni har tur tag jag kite bilder i morgon.

Sov Gott!
Cam

onsdag, augusti 13, 2008

Aschberg, room-killen och Gårdinger

Vad kollar dom på?

Blodsockerfall

Om man hettsar runt en hel dag och inte hinner tänka på vad klockan är... så helt plötsligt händer det.

Jag får ett blodsockerfall. Hänger på Krille till Coopen och köper eftermiddagassnacks.
Måste stoppa i mig något illa kvickt, ha ha ha - Råg fras-puffar och en coca-cola-light - var det jag köpte.

Hur gott är det???

tisdag, augusti 12, 2008

Phi Phi Island och dårhuset

I dag är jag helt hästledig. Vilket var tur eftersom det har hänt en del på jobbet. Vår kommunikationsdirektör Chippe slutade och istället för henne blir nu Gunnar komm-dirre. Det är bra, jag gillar Gunnar. Krille och jag tog lunch på Gittans, det var skönt att bara få komma ut från huset en sväng och babbla sig lite.

Allt det här gjorde att det blev en del brus. Roligt men också jobbigt. Efter jobbet gick jag, Linus, Hilda och Kajsa till Phi Phi Island och käkade. Dom har supergod mat. Jag var uppjagad över mitt, Linus hade lite funderingar om ditt och datt samt en inbjudan han glömt svara på, Hilda ställe oavbrutet frågor till alla om allt. Kajsa sa att man kan tro att vi hamnat i ett dårhus.

På torsdag börjar min dressyrkurs, tre dagar och jag har tagit semester - JIPPI!

Linus och Hildas axel, jag och Kajsa sitter mittemot!

måndag, augusti 11, 2008

Dagens rivstart!

Min måndagmorgon började med frukost på Berns. Där presenterade femman alla nominerade program för tv-priset Kristallen 2007/08. Vi på TV4 har 9 stycken i år. Let´s dance och Idol är två av dem och jag har jobbat med båda.

I år kommer Stjärnor på is sändas på TV4 och en av programledarna är Carolina Gynning. Därför var rullskridskorna på idag.



söndag, augusti 10, 2008

Zkyline och Grannox

Efter att jag lyckades smita från målning av hus och dörrar idag tog jag mig till dressyrtävlingarna i Jakobsberg. Fick sällskap av min kompis Åsa Karlsson.

De två jag absolut ville se idag var min favorit Siv Birgersson på Grannox och söta Zkyline. När jag tittar på medelsvårdressyr känner jag mig som Askungen i trapphuset, ni vet... när hon kikar mot slottet... och säger: vad vore en bal på slottet... ja ni vet allt det där.

Jag vill också sitta på en häst och tävla i medelsvåra klasser, suck... br />
Ulis Candlert var där - jag ska tvinga henna att ha lektioner för mig. Mitt nästa mål är att sitta blixtstilla med händerna och komma ner bätter i sadeln. Ullis ska ha en långpiska och piska till mig så fort jag gör fel. Det är det enda sättet att få mig och fatta. :-)

Om medelsvårdressyr får jag får nog fortsätta drömmar.
Men visst är han fin, Zkyline?


Jag drar!!!

Det är inte speciellt moget av en kvinna i min ålder att tänka - jag drar när det vankas arbete hemma på gården. Men måla - NEJ! jag vill inte vara med så är det bara.

Så ibland tar viljan av att vara oresonlig över. Jag flyr till hästarna och dressyrtävlingar. En nerv i mig säger att det är mycket roligare. Jag tänker inte heller väcka min son och förvarna honom på vad som väntar.

Jag smiter helt enkelt!

Vi hörs snart:-)

lördag, augusti 09, 2008

Tävling på Stigsberg

Annika och jag drog till Stigsberg, snäppet utanför Bålsta, och kollade på lite hopptävling.

Camilla Andreasson var där med ett par hästar. Här på bilder hoppar hon Memphiz, som hon haft sedan förra hösten. När Memphiz kom till Camilla hade hon inte hoppat. Och kolla vilket snygging!

Sedan var det två tjejer från Håbo Ridklubb som tog hem segerna i klassen 100cm. Etta kom Alice på Cedrion och tvåa kom Emma på Samantha. Sara Dolvander, som arrangerar tävlingen, delar här ut ett fin fint täcke från hennes egna butik som ligger på gården. Ett Hansbro - Grattis till vinnaren!

Domare för dagen var Kerstin Eliasson. Här i stoppade i en transport, smart, man vet aldrig när regnet kan komma.

Och så... om det finns en hästbutik på gården, ja, då måste den besökas. Här står jag i valet och kvalet om jag ska köpa snygga ridbyxor från BR Active eller vit tävlingsbyxor... eller BÅDA!!! Här ska provas, jäklars vad snygga BR-byxan är.

Men pussiluss då...så träffa vi Lottas söta hund också.

fredag, augusti 08, 2008

Ett litet rådvilligt djur!

Den här lilla söta stod helt plötsligt utanför mitt fönster idag och kollade in. Det var väl ett gulligt litet avbrott mitt i mitt jobbande?

Trevlig helg!


På måndag börjar min dag med pressträff på Berns. Då ska alla nominerade för årets tv-pris Kristallen presenteras. Om Idol är nominerat, jobbade jag med det förra året! Då får vi hålla tummarna, för vinner Idol den 8 september, kanske jag ska ta tillfället i akt och hänga med upp på scen och ta emot pris. hi hi hi det vore roligt.

Rubignon och Rurik

Japp, även i regn vill Rurik träna lite i sin Pessoasele. Och det ska han självklart få göra. Rurik är förövrigt den absolut trevligaste och snällaste hästen jag haft att göra med. Om jag köper en ny häst någon gång vill jag att han/hon har samma temprament som Rurik. Jag vill absolut ha en häst efter samma pappa som Rurik. Hans pappa heter Rubignon 961.
Ni ser likheterna va? :-)

Rubignons stam tilltalar mig enormt, vilka hästar som ligger bakom honom.

Det är bara att säga till om ni har några bra tips...

Rubignon 961

torsdag, augusti 07, 2008

Hästtidningarnas Fem-i-topp-lista

:-D Equipage
Jag tycker om att läsa chefredaktören Camilla McCarthys inledning i tidningen. Inte för att jag alltid håller med henne utan för hon skriver bra, fängslande och roligt. Equipage är i mitt tycke och smak den hästtidning som är i särklass roligast att läsa just nu. Som en påse Gott & Blandat. Bra reportage varvat med tips och listor.

Den handlar inte heller bara om hästar och ridsport, utan också om annat som exempel Gunillas shoppingtips och lite härliga recept. Självklart gillar vi hästtokiga att få ett lipgloss-tips från Lancôme, eller uppslaget med sminkskola. Även om jag inte gillar Make Up Store så är det en bra mix. Men det bästa med blaskan är ändå att den har bra reportage med dressyrskolor, bra illustrationer och begripliga förklaringar hur hoppövningar fungerar. Lisens och Peders intervju bjuder oss på kändisknäcket. Perry Wood, jag ska sno hans tips rakt av. Dessutom är den just nu Sveriges snyggaste hästtidning. Det finns mycket mer bra att skriva om Equipage men jag är rädd för att redaktionen blir för malliga då. Equipage är min tidning och jag vill inte missa ett nummer. Tur att det har en hemsida.

:-)Hästmagazinet
Visst gillar jag Hästmagazinet, för lång och trogen tjänst, fast jag blir sällan imponerad eller fastnar aldrig för chefredaktör Robert Solins inledning. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen. Det finns tre saker jag RETAR mig på vad det gäller tidningen, bagateller men ändå. Det första har jag redan nämnt, inledningen. Det andra, varför måste Hästmagazinet stavas med Z och det tredje, vem säger att den är Sveriges snyggaste hästtidning. Kanske har Robert Solin gjort en undersökning som visat på ett såndant resultat men det framgår inte på omslaget. Jag tycker ju att Equipage är den snyggaste tidningen. Så det måste ligga i betraktarens ögon. Visst det är löjligt av mig, men så är det. Tidningens bildsättning är rörigt och osnygg.

För det mest gillar jag innehållet, bra reportage om träning, så kollar du upp dina försäkringar osv. Kändisknäcket finns, sånt förgyller alltid. Agria får säga sitt och en Linda Bengtsson sminkar sig i stallet. Toppen tycker jag, varför gå runt och vara ful i ett stall. För oss som är singel - man vet aldrig när tillfället att träffa någon dyker upp. Och så lite tokerier om vikingabröllop, ja det funkar. Men jag tycker inte tidningen sticker ut, nej Hästmagasinet ältar. Och jag har nu läst den i flera år. Jag ska fortsätta köpa Hästmagasinet för jag blir glad när jag ser ett nytt nummer i butikshyllan, fast jag köper inte varje nummer.

:-) Häst&Ryttare
Det som är bra med Häst&Ryttre är att det råder ingen tvekan om att det är en medlemstidning. Det syns! När man sedan vet att det är Svenska ridsportsförbundets medlemstidning kanske man kan kräva lite mer struktur och högre status. Tidningen är väldigt rörig och det finns inga givna sidor. Det är från gång till gång, så känns det iallafall.

Sidorna ”Nytt från förbundet” borde lättas upp lite, göras mer lättläsligt och lite roligare. Bara ordet förbundet är så tråkigt och får en att hoppa över till nästa del. Bra är när tidningen ger handfast tips på ridövningar och illustrerar med bilder. Trots allt tycker jag tidningen är charmig och jag blir faktiskt glad när jag får den, vilket jag inte fått på ett tag. Så jag har mejlat och tjatat, jag vill ha, jag vill ha. Naturligtvis var det mitt eget fel att jag blev utan eftersom jag inte har adressändrat rätt. Nu har redaktionen lovat att jag ska få den. Toppen, för jag ska fortsätta läsa Häst&Ryttare och jag kommer bli barnsligt förstjust när jag får den i brevlådan.

:-I Hästfocus
Lite då och då köper Hästfocus och jag blir lika ljummen varje gång. Jag tänker jag ska ge den en chans till. Nä, den här tidningen vänder sig inte till mig. Gillar man Western och Monty Roberts, då är tidningen toppen, inget för mig. Men jag är dubbel, för Hästfocus har spännande reportage, tandspecialare, hur fungerar det i hästens mun med olika bett och juni/julinumret om hovslagarna som använder löpband. Nämn en hästägare som inte haft hovproblem någon gång.

Däremot är tidningens lay-out tråkigt. Helhets intrycket är att tidningen har mycket fokus på hästhållning (vilket jag gillar), western och hantering, lite fokus på tävlingar och reportage med gnista och glans. Kanske lite tips om hur du bäst får din westernkläder att glittra och glänsa eller hur du gör din Dolly Parton-frissa till nästa countrydanskväll. Troligtvis fortsätter jag köpa ett enstaka nummer då och då, för jag vill veta hur man bäst lagar hö eller hur jag stärker kommunikationen mellan mig och hästen. (Det är mitt yrker för övrigt, kommunikatör)

:-? Ridsport
Konstigt nog läser jag aldrig Ridsport, jo ibland på webben. Fy, skäms på mig. Jag ska börja läsa blaskan så jag även kan tycka till om Ridsport. Promise.

:-/ Travguiden
En tidning jag borde läsa mer och lära mig ett och annat av är Travguiden, eftersom vi är ett gäng, på tre stycken, på jobbet som har börjat spela på travet. Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att sätta mig in i travvärlden, så någon stor vinst lär det inte bli för mig/oss. Men det är klart, det är ett trevligt sätt att umgås på.

BONUS!
:-( OS-Guiden (Aftonbladet)
Och sist kommer jag till sorgebarnet OS-Guiden (Aftonbladet). Så här tänkte jag, nu måste jag bara följa ridsporten under OS. Det blir jobbigt att alltid ha Internet i närheten, jag bor inte så att jag har webben och tv ihopkopplat, (det är en tidsfråga) varpå jag köpte mig OS-Guiden (Aftonbladet). Men! Jösses, vilken rörig och ful guide. Jag hittar ingenting och är nu skitarg på den här tidningen, den hamnar direkt i pappersinsamlingen.