torsdag, januari 22, 2009

Semesterdrömmar!

Jag tror att vi alla kan ha olika uppfattningar om vad som är en bra eller mindre bra semester. För mig är inte den bästa semestern sol och bad eller upptäcka andra länder och inte veta vad som väntar nästa dag. Nä, då känner man inte mig. Visst kan det vara skönt att komma bort och lata sig eller få upptäcka nyheter. Men det är inte det bästa och det måste vara planerat i minsta detalj.

Nix, utan en bra semesterdag för mig kan se ut den här dagen.

Vakna klockan 07.00. (Trodde jag skulle börja på morgonen i dag med att hjälpa Uffe att passa fölen och hans ston, Uffe är bortrest över helgen, men dom hade redan fått mat, så mitt passande började på eftermiddagen.) Mockade jag åt Lyckan, Blomman och Salvia. Sandade fölens hage för den var väldigt isig. Fyllde på deras vatten. Gunder kom och hjälpte mig att prova transporten på min nya bil. Efter det åkte jag hem, ner till centrum, tog ut pengar, hämtade hästtäcken, tankade bilen, köpte lunch och åkte tillbaka till stallet. Pratade med Måns som skulle åka och träna. Matade fölen och stona. Gjorde i ordning Lyckan.

I kväll var det träning hos Traudi. Så vid halv sju klev Lyckan på transporten och vi åkte till Upplands-Väsby och tränade. Det gick bra och var skitkul att åka dit. Lyckan är jätteduktig på att åka och jag tror hon tycker det är riktigt roligt att komma i väg och hitta på saker. Det verkar som det i alla fall.

Sen hem igen och natta Lyckan, ge de andra hästarna i kollektivet kvällshö.
Också var det Raring kvar. Plåstra om honom, borsta lite och så betfor – mums. Han smackar och smackar. Dessutom ser det ut som han växer en del nu. Bak/rumpan börjar dra i väg en bit. När det var klart lämnade vi av Ullis saker i hennes stall och så släppte jag av henne. Åkte förbi och låste transporten. Och så hem! Nu sitter jag här och tar ett glas vin. Snart är det dags att sova för i morgon ska jag upp och mata, ston, föl, Musse och Lyckan och mocka. När det är klart ska Annika och jag rida ut en sväng! För jag har även semester i morgon och det ser jag fram mot.

Fyller på vatten klockan 09.45


Går förbi hagen klockan 10.45


Gunder och Pudel kommer klockan 11.00


Ett glas vin innan läggdags. Det här vinet är jättebra och gott!


Sov gott!
Mills

c",)

4 kommentarer:

One White Foot sa...

Håller med dig. Dessa vardagar med hästarna när man inte behöver stressa iväg för att vara någon annastans, utan bara kan ha trevligt i stallet. Ett balsam för själen. "Plåstra om" Raring? Vad har hänt? Har jag missat att han skadat sig? /Therese

Emily sa...

Låter som en helt underbar semesterdag tycker jag. Dom dagar då man i lugn och ro får ägna sig åt endast HÄST är mer värda än något annat.

Anonym sa...

Åh har du semester, då kanske du har tid att komma och fika på torpet nån dag.
Kramar Annica

Nina Satan sa...

Asså mills, vi måste ses snart! Men nu vill jag bara kommentera Pudel: Han/hon/den är ju bara helt ljuvligt typisk en knasig liten pudel! Wooh, underbar - vilken uppsyn! Ser ut som ett litet gosedjur min syster hade när vi var små och som vi kallade Ylis... haha

Pöss N