torsdag, februari 05, 2009

Lyckan gör mig lycklig

Jag har varit hos Åsa Sippola, Qing Akupunktur. Det är något med den kinesiska medicinska läran som gör att jag alltid faller tillbaka dit, fast jag inte tänker på det. Den stämmer egentligen inte överrens med mig eller mina grundtankar. Men när jag behöver få hjälp med att komma i fas med mina element (så skulle jag inte ha uttryckt mig tidigare, för då viste jag inte vad som orsakade min obalans) då söker jag omedvetet upp en akupunktör. Jag har tidigare gått hos dr Nie. Men nu har jag hittat Åsa Sippola i Bålsta och jag tror hon är bra. Vi får se, jag var där i går för första gången.

Nästa vecka ska jag försöka beställa helkroppsmassage. Jag måste mjukas upp. Det måste ske före fredag för då jag har anmält mig till en tre-dagars-yoga-klass. Jag tror yogan är bra för min ridning. Jag lär mig kontrollera min andning och balans. Det kan inte vara fel. Ups! Nu är jag inne på balans igen.

Och det leder mig rätt på hästiriet. För när du rider är balans viktigt. Annars ramlar du av, :-)

I söndags fick Ullis hem Chilli. Chilli är ett åtta årigt sto efter Cortez. Hon är jättefin (inte lika fina som Lyckan ;) och härlig utstrålning. I kväll var det premiärridning i ridhuset. Väldig lugn ridning eftersom Chilli inte gjort ett handtag på lång lång tid och har inte en muskel kvar på rumpan. Det gick jättebra, hon var superduktig. Och snart kan de hänga på mig och Lyckan på en tur i skogen. Det blir kul med lite sällskap.

Här är första bilden. Jag tar en ny om några månader och gemför

Det är toppen att ha en månad semester nu. Då hinner vi utnyttja dagsljuset. Perfekt! Vi kan rida ut i lugn och ro och Raring kan hanteras på förmiddagen när det är lugnt i stallet. Här på bilden är det dags för en ridtur. Lyckan måste gnägga högt utanför stallet. Alla andra hästar är i sina hagar, några är inne. Och ser man inga kompisar då är det bäst att gnägga högt så alla hör, inte bara en gång utan tre, fyra gånger för att vara på säkra sidan. Sedan bär det i väg. Hon älskar sin lilla skogstur. I går var vi också nere vi travbanan och travade och galopperade, vädret var ju toppen. Lyckan gör mig lycklig och Raring är gosig.

Sov gott!
Cam :-)

P.S
Kolla in min två snygga arbetskamrater, Malin och Cissi – gissa om jag kommer att sakna dem samt Janina, Linn, Malin P och Amanda.Kolla också in fotografen i fönstret, he he he

1 kommentar:

One White Foot sa...

Jag håller med dig så mycket det här balans. Sedan något år tillbaka har jag själv börjat träna qi gong och upptäckt att det har gjort mycket gott för min ridning, både vad gäller balans och kroppskontroll. Och då tyckte jag inte att det egentligen var någon direkt katastrof innan. Men inget som inte kan bli bättre. /Therese