fredag, februari 13, 2009

Slappa semesterdagar!

Det har varit en skön slappardag i dag. Började med en välkommen sovmorgon, långsam frukost och så på med stallkläderna och åkte till Kvarnnibble. Mockade och gjorde fint åt Lyckan. I går städade jag stallskåpet och smörjde allt läder samt fyllde på med nytvättade schabrak. Härligt! När det var mockat och sadel och träns framtaget fikade jag med de andra tanterna i stallet. Vi snackade en hel del stallskit, sådant är såååå mysigt.

Slappardag är när jag och Lyckan ger oss i väg på en skritta-lite-hit-och-dit-tur.
Och så här såg det ut i dag:

Först lämnar vi stallplan (så klart) och ner mot hagarna. Där Lyckans alla polare går, så det är väldigt roligt att skritta förbi där. Lyckan vill så gärna prata med allihop.


Så tog vi vägen genom skogen, det är mysigt, upp och ner för kullar, över stock och sten.

Efter skogen tog vi en sväng runt travbanan, vi kallar den så. Bonden har gjort en väg runt en av sina åkrar så vi kan rida runt. Där kan man låta hästarna trav eller galoppera om underlaget tillåter.


Svängen förbi skolan var mest spännade i Lyckans värld. Vi stannade och chitt-chattade lite med några skolabarn som åkte iskana, de tyckte Lyckan hade ett jättefint ländtäcke! Så klart de tyckte, sista bilden talar om varför.


Och så kom vi tillbaka till gården. Snart hemma! Där är ridhuset, men dit ska vi inte idag. Dit ska vi i morgonbitti och rida lektion för Tina.


Sista biten kvar innan vi når stallplan, där kommer Tina och Annscha med sina hästar. Troligtvis ska de till ridhuset.


På stallplan. Vi är klara. Det tog lite drygt en timme. Det var ett härligt väder och solen tittade nästa fram lite då och då. Och kolla ländtäcket - färgen! Usch, jag tycker det är hemskt. Men jag behöver inte vara rädd att bli skjuten under älgjakten i alla fall.


I morgon är det yogakurs på kvällen som gäller. Humm…

Inga kommentarer: