måndag, juli 20, 2009

Hovslagare och Sommarapoteket!

Få se nu...hummm vad är det egentligen för preparat jag använder mig mest av under sommaren? BROMSSPARY! Japp! om ingen olycka händer är det absolut broms och flugspary.

Jag plockar visserligen en hel del fästingar på mina hästar. Flest på Raring faktiskt. Jag tar dem med nyporna. Har därför aldrig provat en fästingplockare, men eftersom jag nyligen fått en tillsammans med lite andra saker kanske det är på sin plats att prova. Å andra sida kan jag vara säker på att jag förmodligen har glömt kvar den i bilen när jag behöver den.

En annan suverän uppfinning är vetflex som med kan användas året runt. Självhäftande bandagelinda. Den är bäst i alla lägen.

jo, en sak till jag kom på - jag tar apotekets ögontvätt för hund och katt till mina hästar och baddar ögonen.


För övrigt hade Lyckan en tappsko i dag. Uffe hjälpte mig att plocka bort den lösa skon, lite pinsamt eftersom jag sa att den satt fast hårt - och sanningen var att det gjorde den inte alls. Äsch...det var väl för att jag blev nervös. Uffe har iaf återigen visat prov på att han är en väldigt snäll person, men MYCKET tålamod!

Eftersom hoven var lite trasig ville jag naturligtvis få på en ny sko så snabbt det gick. I samma veva dök en hovslagare, som ofta verkar på Kvarnnibble, upp - jag frågade om hon kunde slå på Lyckans tappsko. Men näää... hon hade inte tid!

Jäklars tänkte jag, eftersom jag redan ringt fem andra hovslagare samt Mälarkliniken och Ultuna. (Semestertider, försök få tag på en hovslagare då.) Till slut svarade Johan, som idag har jouren på Mälarklininen, "Du kan få komma kl 13.00 så klämmer jag in din häst då" JIPPI! Sagt och gjort jag for i väg med Lyckan dit och nu sitter skon på plats. TACK JOHAN PÅ MÄLARKLINIKEN! Det resulterade också i att han kommer på onsdag och verkar Raring och Ludde. YES!

Nu är jag glad igen!

Dags att dricka kaffe.

:-)

Inga kommentarer: