lördag, augusti 01, 2009

Vi byter stall och hagar!

I dag flyttade Balans och Lyckan ner till ridhusstallet. HURRA! Jag hoppas det blir bra. Balans var ifs ganska stressad men jag tror nog att hon vänjer sig snart. Lyckan är däremot lite coolare. Hon blir bara mer och mer cool den hästen.

Å, vad snygg hon var sen, Lyckan, i kväll när Ullis red henne. Hon gjorde den förvända galoppen så bra! Lyckan utvecklar sig så fint just nu. Det är en fröjd att se. Så snart kan vi nog komma ut på tävlingar.

Och så var det smågrabbarna. Torsten flyttade i dag. Så nu är det bara Raring och Ludde, skönt tycker jag. När Torsten hade åkt fick Raring och Ludde flytta till en hage där de gått tidigare. Det var rätt ner betat där de stog. Uffe ska fixa elen i en större hage med bra bete när han kommer hem från semstern, där de ska få gå då. Tills dess får de gå i en hage där de är lite fattigt på bete. Jag får stödfodra om det behövs.

Jag är hos Raring minst en gång per dag, i bland två. Varje kväll, får de lite betfor med mineraler i. Raring och Ludde har lärt sig det nu och vet vad de blåa platsskålarna är likamed gott - BETFOR. Det som är bra vid betfordags är att jag kan passa på och visitera honom. Nu den senaste tiden har det varit kardborrkrig. Varje dag sitter det ett gäng borrar i deras man och svans. Men efter det att jag gav upp att slita i manen har jag dränkt in Raring i pälsglan. Det blir betydligt lättare att plocka borrarna då.

Det är viktigt för mig att besöka Raring och Ludde varje dag. Jag är där en stund och pysslar lite med honom. Ullis är nästan alltid med mig, men eftersom jag har semester och inte hon, får jag åka ensam i bland. Då kollar jag självklart på Ludde också.

Ullis kommer med betforhinken - ho ho grabbar! Var är ni?


Och så kommer de i lugnt gemak mot hinkarna.


Men skynda dig på!


Hallå! Hur lång tid tar det här!!? Häll upp käket nu!


I morgon ska jag fortsätta pyssla i stallet. Annika och Tina kommer och hälsar på. Då ska de få hjälpa mig i ridhuset med att lägga fram bommar. Så ska jag och Balns jogga över bommar.

c",)

1 kommentar:

Tina sa...

Supermysigt att se dina fina hästar och er nya hemvist (inte för att jag sett den gamla men...)
Log lite för mig själv när jag såg bilderna på småkillarna, ser (nog) skillnad på dem nu (hahaha), den stiliga lååångbenta är ju Raring. :o)
Inga bommar idag, men tjoa om du vill ha hjälp att kånka en annan dag. Ha det
//T