onsdag, augusti 20, 2008

Arns häst - hingsten Rozaro

I dag när jag hade Gry Forssell på mobilen och stämde av lite inför TV4-festen passade vi på att prata häst. Det är alltid skönt med ett hästavbrott i allt jobbsnack.

Hon berättade också att Joakim Nätterqvist är gäst hos Adam och Gry i morgonbitti.

Det är då jag vill ha Grys jobb. Tänk att få sitta i en studio och prata häst med skådespelaren Joakim Nätterqvist, han som spelar Arn och dessutom är en mycket duktig ryttare. Hästen har rider i filmen heter Rozaro och finns på Helmer Ridcenter. Tydligen är förvändsluta något Nätterqvist gillar, enligt Gry.

Förvändsluta är, precis som det låter, en helt vanlig sluta som rids med hästen böjd ut mot ytter/ridhusväggen. Här kommer alltså hästens bakdel att vara på spåret och framdelen innanför spåret, precis som i en öppna, men till skillnad från öppnan så är hästen i den förvända slutan böjd i rörelseriktningen (rider man i vänster varv är hästen böjd till höger). Det som gör den förvända slutan svårare än den vanliga slutan är att man inte längre kan ta stöd mot ridhusväggen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara säga att hästen på bilden heter Lukas och är angloarab. Den hästen rider "Arn" efter det att Chamsiin dött.

Rozaro är en av de tre svarta hästar som används som Chamsiin i filmen (en i Sverige, Rozaro, en i Skottland och en i Marocko).

Unknown sa...

Vet du hvilken rase Chamsiin er? Han er vel ikke ren araber? :))

Anonym sa...

Rozaro är en lusitano.