tisdag, september 30, 2008

Dressyrstjärnan Mads Hendeliowitz



Mads Hendeliowitz, professionell ryttare och utbildare plockade fram dressyrämnet hos alla ekipagen som deltog i dressyrclinicen på Håbo Ridklubb i kvällen. Ekipage varierade från lättare klasser till medelsvåra. Och läktaren var fullsatt av dressyrintresserade besökare.

Mads sitter upp på Kajsalenas häst.

Några gånger per termin har Håbo Ridklubb teori istället för lektionsridning. Den här kvällen var ämnet ryttarens sits och kommunikation med sin häst. Unghästberidare och dressyrstjärnan Mads Hendeliowitz höll i clinicen. Mads är unghästutbildare, instruktör och beridare på Segersta Equestrian. Han undervisar både ponny och storhästekipage på alla nivåer. Själv tävlar han dressyr ända upp i klasserna Grand Prix och det gör han med stor framgånga.

Sex ekipage med olika utbildningsståndpunkt och med olika förutsättningar fick chansen att visa upp sig för Mads. Det var både privatryttare och min bästa vän Annika Forell. Tillsammans med de ridande berättade Mads grundligt för publiken hur han såg på varje häst och ryttare. Korrigerade dem och instruerade alla så publiken direkt kunde se resultat. Mads förklarade hur viktig ryttarens sits är för att kommunikationen med hästen skall bli optimal.

Annika och Urban

Inga kommentarer: