torsdag, november 06, 2008

Malin Baryard-Johnsson kommer till Globen

Malin Baryard-Johnsson rider i Globen under Stockholm International Horse Show.
Den populära hoppryttaren har funnits med i startfältet i Globen varje år sedan starten 1993 och rider på hemmaplan även i år. Malin tar två hästar med sig och med all sannolikhet får vi se henne i Fancy Dress(age) Show, showklassen med hoppning, dressyr och maskerad på fredagskvällen. Undra om hennes man, Henrik Baryard-Johnsson följer med? På Tv-priste Kristallen tidigare år kom de i alla fall tillsammans.


Det står tre vinnarbilar på spel i Stockholm International Horse Shows hoppklasser och Malin får skarp internationell konkurrens om bilarna.
Schweiziske toppryttaren Markus Fuchs var den förste att bli klar för Globentävlingarna, detta efter att han ringt och bett om en plats i tävlingen.
Thomas Velin, Danmark, för närvarande femma i hoppningens världscuptabell kommer till Stockholm, liksom italienaren Roberto Christofoletti.
I dagarna blev det klart att Grand Prix-segraren från förra året, engelsmannen Robert Whitaker, den just nu högst rankade brittiske ryttaren på världsrankingen , kommer tillbaka för att försvara sin titel. Holländarna far och son Raijmakers, Piet och Piet jr, utgör de sista namnen i startfältet så här långt. Den äldre i paret, Piet Raijmakers, red i det holländska lag som vann VM-guld 2006 och även i det lag som deltog i Ryttar-VM i Stockholm 1990.

Det här får mig att tänka på hur det går för alla som ska vara med på kändishoppning. Nästa vecka äter jag lunch med Peter Gustafsson, jag får fråga honom då.

Bygglovs-Matte eller Snicko som en tjej i Kalmar kallde honom för. Det var när vi åkte runt med Stadskampen. Bilden är innan han åkte av den här hästen.
Bonde-Peter

Gry Forssell

2 kommentarer:

Anonym sa...

Piet Raymarkes är trevlig! Han har var varit på vår ridklubb och haft clinic och hoppkurs! Har vi tur så blir det en till kurs nu innan Globen. Till och med en mespropp som jag skulle våga hoppträna för honom!!

Unknown sa...

ha ha skönt att höra att det finns fler messproppar än jag. häpp:-)